След като няколко месеца почитателите на бирата се наслаждаваха на „Гларус Спешъл Битър Ейл“ в наливен вид, а от броени дни и на „Гларус Портър“, настъпи дългоочакваният момент крафт-пивоварната да пусне своята продукция и в бутилки. През втората половина на тази седмица ще бъде налична за потребителите първата партида в стъкло на „Гларус Спешъл Битър Ейл“, а до края на следващата седмица на пазара излизат и бутилките с портър.
В блога ще можете да намерите своевременна информация къде могат да бъдат открити и купени бутилките, а също и тук https://www.facebook.com/glaruscraft Това ще се случи в редица столични заведения, включително и такива, в които досега не е предлаган наливен „Гларус“. Бутилки ще има и в няколко специализирани магазина в София. Идната седмица трябва да бъдат налични и в Пловдив, както и в старозагорската бирария Beer House. Работи се и по въпроса с приемане на поръчки от страната онлайн и това ще се случва на pivoteka.bg.
Всичко ще се развива в движение, което е и част от сладката магия на крафт-пивоварството, но фактът е неоспорим – „Гларус“ ще е достъпен за всеки, който иска да си я пие у дома.
А в духа на легендата, че добрите новини идват по Коледа – покрай празниците може да се очаква и третото отроче на пивоварната от варненското село Слънчево – „Гларус IPA“. В момента вървят последните доизкусурявания по рецептата, за да бъде дебютът в най-добра светлина. Нетърпението вече е налице, нали?!

glarus2

 

Advertisements