По традиция в края на септември и началото на октомври пивоварните в България представят своите продукти за есенно-зимния сезон. Така вече е ясно какво ще бъде предложението на „Каменица“. Това е Kamenitza Тъмно Cherry. Както повечето компании, и от пловдивската са потърсили с какво могат да изтъкнат това пиво като уникално и са го определили като първата тъмна плодова бира с ниско съдържание на алкохол.
„В основата на новото предложение е висококачествена тъмна бира „Каменица“, но този път съвършено допълнена с неповторим наситен вкус на череша. Резултатът е повече от впечатляващ и обещава да се превърне в перфектната компания за есенните и зимни дни и вечери“, се казва още в анонса от пловдивската пивоварна.
Продуктът още не е разпространен достатъчно добре в магазинната мрежа. Това се очаква да се случи в следващите седмици и тепърва всеки ще има възможност да прецени сам за себе си качествата на Kamenitza Тъмно Cherry. Но на „пръв прочит“ – по етикета може да се разчете, че алкохолното съдържание е 2,2%. Неслучайно е подчертано, че е „подходяща за консумация по всяко време на деня“. С този процент, а и с плодовия вкус, продуктът е насочен директно към дамската част от бирената аудитория, а и към тези, които предпочитат слабоалкохолно пиво.
Kamenitza Тъмно Cherry ще се разпространява в стъклена бутилка от 0,5 l (с колекционерски етикет и капачка) и в PET разфасовка от 1 l.

kame1

 

Advertisements