Добра новина дойде от крафт-пивоварната „Гларус“. Нейният флагман – едноименният битър ейл, който се предлага на пазара у нас от началото на юни насам, направи своя дебют и в Полша. През миналата седмица Special English Ale на „Гларус“ беше представен в специализираното бирено заведение Zakladzie Uslug Piwnych във Вроцлав.
„Гларус“ е занаятчийска (крафт) пивоварна от България. Да, да! Тя стартира преди няколко месеца и има амбицията да направи революция на бирения пазар в България, макар това да не е лесна задача, защото бюрокрацията и процедурите са много по-сложни, отколкото у нас“, се казва в съобщението, представящо в Полша вече набиращата популярност у нас пивоварна от варненското село Слънчево.
За щастие, това не е единствената положителна новина от „Гларус Крафт Брюинг“. Дългоочакваната поява на бирата в стъклени бутилки трябва да стане факт в края на октомври. Управителят и главен пивовар на компанията Деян Иванов е отделил в последните месеци много време и усилия, за да се случи това и вече върви към успешно приключване на задачата. През следващия месец трябва да бъде пуснат на пазара и „Гларус London Porter“, също чакан с подчертан интерес от бирените ценители.
Освен това скоро трябва да започне да се предлага наливен „Гларус“ за вкъщи от собствени инсталации, с перспектива за разширяване на местата, откъдето може да се купи бирата за вкъщи. В блога своевременно ще бъдат съобщени подробности.
Като черешка на тортата – нанасят се и последни щрихи по разработката на рецептата на трети стил бира от „Гларус“ – IPA (India Pale Ale), датиращ от над 150 години, но преживяващ ренесанс в последните години по света. Очакваме!

glarus

 

 

Advertisements