Стара Загора ще стане поредният град, където може да се намери най-новата българска бира, при това крафт – „Гларус“. Навлизането на това действително качествено пиво, както повечето от вас вече са се убедили, ще бъде отбелязано със специално събитие. То ще започне от 20 ч. в най-новата бирария в града – Beer House (улица „Пазарска“№2).
Там всеки ще може да се запознае с достойнствата на „Гларус“, както и да прецени сам, че тази бира съвсем не отстъпва на Fuller`s London Pride, да речем. И причината не е само в качествените суровини от чужбина, с които работи варненската пивоварна, а и във факта, че това е непастьоризирано пиво, без консерванти.
„Гларус“ ще бъде представен пред старозагорските почитатели на пивото от добрите приятели на блога – Кристиан и Деян от „Пивотека“. Те ще разкажат за различните стилове бира, както и за несравнимите предимства на ейловото пиво пред масово разпространения у нас лагерен тип бира.
Също така ще бъде направена и демонстрация за приготвяне на домашна бира, с което да се покаже, че това все повече навлизащо в България хоби е съвсем достъпно.
Със стъпването си в Стара Загора от „Гларус“ спазват обещанието си да докарват бирата все по-близо до желаещите да я пият. В момента тя може да се намери в София (в бирариите „Халбите“, барове „Амстердам“ и FlipFlop, както и „Червената къща“ на ул. „Парчевич“ 33). Също така и на щандовете на BeerBatoff в София, Варна, Бургас, Велико Търново.

glarus

 

 

Advertisements