1. Ти просто не разбираш хората, които не обичат бира.
2. Отегчаваш се безкрайно всеки път, когато около теб се хвали евтината масова бира.
3. Редовно влизаш в полемика с винените познавачи, които си мислят, че имат монопол върху културата на пиене.
(… и им обясняваш за бирената революция)
4. Не се впечатляваш от нашумели ресторанти и барове, ако нямат качествена бирена селекция.
(Дори може да не влезеш там)
5. И полагаш старание да убедиш приятелите да не отиват в подобни популярни барове, защото биреното меню там не струва.
6. Имаш много, много непоклатимо мнение спрямо белгийските бири.
7. … и тиквените бири.
8. Твоето упорито преследване на качествени бири означава, че понякога се лишаваш от количество, за сметка на качество.
9. Въпреки твоя добър вкус, понякога си позволяваш да си лепнеш „леко петно“ с поне една евтина бира.
10. Случва се да се напиеш с две-три бири, но ти е разрешено – все пак често пиеш бири над 8% алк.
11. Можеш да различиш различните аромати и вкусове във вашата бира.
12. Понякога си обхванат от нерешителност, докато се опитваш да си избереш нещо от препълнен бирен щанд.
13. Често се случва да се отклоняваш от пътя и да стигнеш доста надалеч, за да откриеш рядка бира, за която си подочул.
14. Повече от веднъж се е налагало да спираш твои „непосветени“ приятели да не грабнат от хладилника ти някоя рядка или скъпа бира.
15. Никога не си и помислял даже да пиеш стаут от чаша за пилз. Все пак не си животно!
(Вероятно имаш и широк рафт с различни бирени халби)
16. Губиш частица вяра в човечеството, когато всички около теб в бара пият евтина „плебейска“ бира.
(… но се чувстваш по-добре и усещаш едно топло чувство към някой наоколо, ако той демонстрира добър бирен вкус)
17. Твоите запаси от крафт-бира са няколко пъти по-големи от тези на твоите „непосветени“ приятели.
(Мда, плащаш цената за добрия вкус)
18. И ти се налага винаги да плащаш повече, когато си делите сметка в заведението, защото си поръчал „готини“ бири.
19. Опитваш да си вариш своя бира – и често ти се получава.
20. Четеш литература за бира или специализирани блогове, защото това е „много сериозна тема“.
21. И, естествено, ти винаги мислиш каква точно бира ще си отива с яденето довечера.

Наздраве!
(по BuzzFeed)

Advertisements