От „Карлсберг-България“ решиха също да се впишат във все още кратичкия списък на пивоварни компании у нас, които отварят вратите си за посетители. Намерен беше и повод за това – Международният ден на бирата.
Така около 100 души бяха разведени из пивоварна „Шуменско“ от служители на фабриката. Сред тях имаше представители на местната община и бизнес, както и обикновени жители на града. Те видяха нагледно какво се случва в различните етапи на всяка варка, за да се стигне до крайния продукт – бутилирано или наливно пиво.
Посетителите също така се запознаха със 132-годишната история на марката „Шуменско“, като разгледаха изложба с различни експонати от основаването на фабриката и последвалите етапи на развитие през годините до наши дни. Разбира се, имаше и дегустация, съпроводена с парти в близкия до завода парк „Кьошкове“, както и подаръци – тениски с логото на „Шуменско пиво“.
Остава като пожелание към „Карлсберг-България“ да не изчаква следващия ден на бирата догодина, а да превърне подобни събития в регулярна практика, защото това може само да генерира интерес към пивоварната и нейната действително ценна и интересна история. Отделно гостите на Шумен биха имали възможност да включат в обиколката на града и това безспорно интересно и пропито с история място.

На снимката: Част от посетителите на шуменската пивоварната в деня на отворените врати.

6um

 

Advertisements