Любителите на белгийската бира знаят още от декември 2012 г. за магазина на Best Belgium Beer Bulgaria в Перник. От няколко месеца работи такъв и в Пловдив, а дългоочакваната поява в София най-сетне е факт. От днес – 19 юни! Beerhouse – София се води на адрес Оборище 131, но е откъм бул. „Ситняково“, точно срещу трамвайната спирка. Магазинът е плод на дълга предварителна подготовка и търсене на точното място. Но новината за откриването означава, че усилията са се увенчали с успех.
В него може да се намерят над 100 вида бири, почти само белгийски. Гамата е широка – от по-масовите тамошни марки, до ценителски абатски и трапистки бири. Тук са и най-новите попълнения на Best Belgium Beer Bulgaria – Templier, Prearis (с две разновидности – Quadrupel и IPA), Adriaen Brouwer и френската 3 monts, за която вече е ставало дума в блога в началото на годината, но сега във вариант Grande Reserve.
Специално внимание е отделено за колекционерите на бирени артикули в София (а те никак не са малко – поздрави за тях!). Те ще бъдат приятно изненадани от цял щанд с бирени чаши, които също така могат да бъдат чудесно украшение за дома на всеки бирен ценител. Има и голяма купа с бирени капачки, от които също може да се вземе – за спомен или за личната сбирка. Работното време пък е всеки ден от 11.30 до 21.30 ч.
Управителката Наталия Соколова увери пред Bforbeer, че всеки месец ще бъдат добавяни нови видове бира, а до 3-4 седмици ще се предлагат и прочутите трапистки сирена Chimay и Rochefort. Те ще бъдат налични, разбира се и в магазина в Перник. Там се подготвя друга изненада – магазинът си остава на адрес Благой Гебрев №70, но ще се премести в друга част на сградата. Новото помещение ще разполага с малък бар и места за сядане, като ще се предлагат и наливни белгийски бири.
В добавка бих вметнал – нека да се чуват повече такива хубави вести, които само помогат за разширението на кръгозора на бирените почитатели в България!
bbbb

 

Advertisements