Една от похвалните инициативи на фестивала BeerRelation е предоставената възможност за всички желаещи да видят как могат да си сварят бира в домашни условия. Във всеки от четирите дни на форума – от 12 до 15 юни в столичния Южен парк, вход откъм бул. „Гоце Делчев“, в една от шатрите ще има демонстрации от членове на Асоциацията на домашните пивовари в България (АДПБ), включително и от нейния председател Темелко Пампов. Варенето на бира ще започва от 12 ч. на обяд и ще приключва около 18 ч. А от 18 до 19 ч. е предвиден Happy hour, в който всеки ще може да опита (безплатно, разбира се) различни стилове домашна бира. Очаква се там да се предлага и чисто новото ръководство за начинаещи домашни пивовари, в което са разяснени детайлите и стъпките, които трябва да следва всеки ентусиаст, който реши да си направи собствена бира, с която да изненада приятно близки, приятели и себе си, най-вече. Демонстрациите, а и книжката ще покажат нагледно, че домашното пивоварство е изкуство, но достъпно и лесно за всеки.
Освен това в същата шатра на 14 юни домашният пивовар Христо Цочев трябва да получи официално своята награда от състоялия се преди дни голям международен конкурс Slovak homebrewing Star в Рожнава (Словакия). Там Цочев спечели второ място в категория Heller Lager (светъл лагер) със своята бира Alte Saazer Pilsner.
Друга позитивна вест за BeerRelation идва от синоптиците, тъй като прогнозите са, че от средата на следващата седмица времето ще се стабилизира, дъждовете ще спрат, а температурите ще се повишат. Което води правопропорционално след себе си и увеличаване на консумацията на бира. А тя ще бъде колкото разнообразна като асортимент, толкова и изобилна като количества.
На сцената пък ще свирят изпълнители, които ще доосигурят доброто настроение. Сред имената личат сърбите „Ортодокс Келтс“, уелсците „Кът Рибонс“, добре познатите наши групи „Манго Дуенде“, „Рубикуб“, Миленита с нейната банда „Дъ Фънки Миракъл“, суинг диджеите от „Дъ Смъглърс Кълектив“ и др. Плюс много спортни забавления, различни игри, голям екран за желаещите да гледат световното първенство…
Входът за BeerRelation ще е свободен, а забавата ще тече без прекъсване от 12 до 22 ч.

BeerRelation_vision_1_RGB

 

Advertisements