Людмил Фотев – популярният радиожурналист, съорганизатор на концертите на „Джаз+“, виден ценител на джаза и още по-виден познавач на бирата, ще бъде сред активните участници на фестивала BeerRelation, който ще се проведе от 12 до 15 юни в столичния Южен парк, вход откъм бул. „Гоце Делчев“.
Авторът на книгата „Езикът на бирата“, настолно четиво на бирофилите у нас, ще изнесе беседи, в които ще разкрие на любопитните тайните на белгийската бира, разликите между отделните видове, за търсенето на съвършенството в трапистките бири, произвеждани от монасите от траписткия орден. Тези почитатели на бирата, които вече са наясно с въпросните теми, пък ще бъдат свободни да попитат Людмил Фотев или да се поинтересуват от всичко друго, което ги вълнува, свързано с любимото питие и точния начин, по който то може да се дегустира. Защото той е един от малцината в България, който може да даде изчерпателен отговор по почти всички бирени теми. Освен всичко, Фотев е виден колекционер на бирени капачки, като богатата му сбирка включва над 27 000 екземпляра. Посетителите на BeerRelation най-вероятно ще могат да видят една част от тях.
Музикално-артистичната програма на сцената пък вече е почти запълнена. Последните попълнения са музикантите от реге групата „Ребелитис“, както и от шарената банда „ЛокМаруху“, комедийните актьори от трупата на Венци Мартинов, а също Гери Турийска с „Рубикуб“. Ще има и духов оркестър. Точната програма по дни и часове ще бъде публикувана в следващите дни на http://elevation.bg/bg Но отсега е ясно, че финалната точка на фестивала ще бъде поставена от шеметната Миленита (на снимката) с нейната група „Фънки Миракъл“. А е известно, че около нея винаги има усмивки и купон (особено, ако са гарнирани и с бира!).
BeerRelation ще се случва всеки ден от 12 до 15 юни между 12 и 22 ч., при свободен вход. Началото съвпада и със старта на световното първенство по футбол, затова организаторите са помислили и за запалянковците, които ще гледат мачовете от голям екран.
В следващите дни очаквайте още подробности за този фестивал, който обещава да засили социалната комуникация между любителите на бирата.

milenita

 

Advertisements