Световното първенство по футбол вече чука на вратата. След около 2 седмици започва един дългоочакван (от 4 години) месец, пълен с футболни емоции. Който, разбира се, ще бъде обилно полят с бира.
Интересно е да се погледне кои пивоварни ще бъдат най-печеливши от Мондиал 2014. Бърза справка показва следното – това ще е Budweiser, която е и официален спонсор на турнира и в това си качество има ексклузивното право да продава пред стадионите. Тук може да се добавят и най-популярните масови бири в Бразилия – Skol, Brahma, Bohemia и Kaiser, на които пък ще наблягат и местните жители, и туристите.
И след това идват джакпотите по отделните държави-участници. Повечето от футболните федерации, които имат свои финалисти на турнира, са си осигурили сред спонсорите и по една пивоварна. Която на свой ред безспорно си осигурява повишена консумация в съответната държава покрай световното първенство, благодарение на тази подкрепа към дадения национален тим.
При повечето федерации става въпрос за партньорство с местни пивоварни, с изключение на Гърция, Англия и Швейцария, които са избрали международни компании.
Ето и въпросните бири, подредени по азбучен ред. Липсващите отбори от общо 32 финалиста не са обявили официални спонсорски отношения.
Англия (Carlsberg)
Аржентина (Quilmes)
Белгия (Jupiler)
Босна и Херцеговина (Sarajevsko Pivo)
Германия (Bitburger)
Гърция (Amstel)
Еквадор (Pilsener)
Испания (Cruzcampo)
Колумбия (Aguila)
Португалия (Sagres)
САЩ (Budweiser)
Холандия (Heineken)
Хондурас (Salva Vida)
Хърватия (Ozujsko pivo)
Чили (Cerveza Cristal)
Швейцария (Carlsberg)
Южна Корея (Hite)
Япония (Kirin)

А каква ще е вашата предпочитана бира за световното първенство?

Advertisements