Интензивно горещо лято (с хладни бири) се очертава за момчетата с неизчерпаема енергия от „Пивотека“ (http://www.pivoteka.bg/) – Кристиан и Деян. Покрай серията събития, които им предстоят, доста хора от вас ще имат възможността да се срещат често с тях, а тези, които още не ги познават – да наваксат този (действително) пропуск. Както и да научат повече подробности за чара на баварските и американските крафт-бири, както и повече от седемте им разлики с масовото пиво.
Като начало „Пивотека“ ще имат свой щанд на фестивала BeerRelation, който ще се случи от 12 до 15 юни в столичния Южен парк. Там е възможно да се предлагат нови изненади, редом до известните (и вече любими на доста хора) марки на Schneider Weisse, Camba, Anchor и Flying Dog. Кристиян, който е и домашен пивовар, пък ще се включи на същия фестивал в демонстрации за направа на бира в домашни условия.
Същия уикенд „Пивотека“ ще има участие със своите бири и на родопския фестивал Meadows in the Mountains (http://www.meadowsinthemountains.com/), който ще се проведе от 13 до 15 юни край смолянското село Полковник Серафимово. Фестивалните участия продължават с Узана поляна фест (http://uzanafest.com/) – от 18 до 20 юли над Габрово, а също и с друго знаково събитие – завръщащият се след година пауза Беглика фест (http://fest.beglika.org/) – от 21 до 24 август.
Петото голямо лятно включване на „Пивотека“ пък ще е спонсорството на Втория национален конкурс за домашно пиво, който тази година вече ще е международен и ще е на 25 юли в столичната бирария „Халбите“, на ул. „Черковна“ №41. Така, редом с примерите на домашни бири, посетители и участници ще могат да сравняват и опитват различните стилове крафт-бира, както ги виждат в Щатите и Германия.
И да – лятото още не е настъпило, а вече изглежда като доста пивко…

Advertisements