Първата национална среща на колекционерите на бирени артикули ще се състои на 7 и 8 юни. Мястото е Трявна и по-точно чудесната местна бирария-пивоварна. Там присъстващите не само ще опитат произвежданото на място с белгийски суровини пиво Luc`s, а и ще имат възможност да покажат своите колекции (или поне част от тях) на бирени капачки, етикети, бутилки, отварачки и т.н. Форумът ще е удобна възможност за евентуална размяна на артикули, а и всеки ще може да разкаже своята история как се е запалил по това хоби, кое е било първото му попълнение и как се е сдобивал със следващите.
Поканата е отправена и към всички, които тепърва имат намерение да се занимават с подобно колекционерство. А и просто към любителите на бирата, за които тази среща представлява интерес, за да разгледат наистина интересни и красиви сбирки, в които има изобилие от редки попадения. Събирането ще е също така първа стъпка към излизането на колекционерите от досегашното място за комуникация – социалните мрежи, и реално официализиране на една всъщност много симпатична общност, привързана към всеки дребен детайл, свързан с любимото им питие. Освен това ще е добра възможност да бъде направен опит за изпиване на бирата в заведението. Дали ще е успешен или не, ще стане ясно на 8 юни.
Началото на срещата ще бъде на 7 юни от 13 ч. Всеки ще бъде свободен да доведе свои близки и приятели, като единствено трябва предварително да се потвърди бройката на присъстващите. Контактът може да се осъществи с един от организаторите и също виден колекционер – Огнян Аспарухов, през „Фейсбук“. А до самата среща се очакват и още интересни подробности от тази прелюбопитна инициатива.

Advertisements