Бирено-музикалният фестивал BeerRelation 2014, който ще се проведе от 12 до 15 юни в столичния Южен парк, започва да придобива все по-ясни очертания. Днес станаха ясни имената на още музикални артисти, които ще се грижат за настроението на публиката. Изненадата идва в лицето на уелската готик-поп група Cut Ribbons, която ще свири на 14 юни. Може би за тях говори най-добре непринудеността им, а и посланието им: „Ние сме истински уелсци и имаме предостатъчно време за всеки, който иска да дойде да ни гледа и да пие бира с нас“. Сякаш са създадени да съчетаят трите идейни насоки на BeerRelation – слушане на хубава музика, консумация на бира и създаване нови или поддържане на досегашни социални отношения.
Преди тях вече бяха обявени и още няколко музикални участници – сръбската рок-фолк банда Orthodox Celts, както и шарената румънска формация Popa Sapka, пионерите на суинг движението у нас The Smugglers Collective и българската латино група Mango Duende.
През деня за музиката ще се грижат диджеите Досю Амуджев, Димитър Иванов „DJimmy“, Zimone и Kalyas, като последният е сред новите имена на реге сцената.
В следващите дни ще станат ясни подробности за бирените шатри (така интересуващи всички любители на пивото), както и за зоните за забавления и спорт. Всичко ще се случва край входа на Южния парк, откъм бул. „Гоце Делчев“, във всеки от четирите фестивални дни от 12 до 22 ч., с подкрепата на Столична община, като събитието е част от програмата в подкрепа на кандидатурата на столицата за Европейска столица на културата 2019 г.
Входът ще е свободен, а съвпадението с началото на световното първенство по футбол обещава допълнителни емоции за запалянковците, обилно полети с бира, естествено.
BeerRelation_vision_1_RGB

Advertisements