Равносметката на английската пивоварна Robinsons за първата годишнина на Trooper, вдъхновената от „Айрън Мейдън“ бира, е над 5 милиона произведени пинти (0,568 l). От тях около 47% са изнесени в чужбина, в общо 40 държави, сред които и България. Освен това Trooper достигна и друг комерсиален успех – беше обявена за официална бира на британското издание на метъл фестивала Sonisphere (4-6 юли). Този премиумен ейл е едно от явните доказателства, че дори и при по-скромни достойнства, една бира може да се развива успешно, благодарение на своя ракета-носител, каквато в случая се явява легендарната група „Айрън Мейдън“.
Оливър Робинсън, джойнт мениджър на пивоварната, разказва: „Създаването на една бира е дълъг и труден процес. Отделно в Англия е сложно да въведеш нова марка, както и да я наложиш, а паралелно с това да работиш и по друг сценарий – за глобално разпространение по света. Не е нещо извънредно да свариш 5 милиона пинти за една година, но е удивително да са 5 милиона в първата година на нов ейл, при това за регионална пивоварна като Robinsons. Както и износа за 40 държави, като в 15 от тях пивоварната изнася за първи път. Говорим за почти цяла Европа, Мексико, Бразилия, Канада, а също 36 от щатите в САЩ. Това безспорно е най-успешният нов продукт, който сме изнасяли в цялата ни 175-годишна история.“
Робинсън допълни, че успехът на Trooper се е отразил на други бири на пивоварната като Dizzy Blonde и Unicorn. „Имаме големи планове за Trooper и сме устремени да й осигурим бъдеще на премиумна английска бира. За да го сторим, трябва да сме сигурни, че разполагаме с точните хора, които да могат да осъществят плановете и да доставят нашата визия за този фантастичен световен бранд, какъвто е Trooper. Затова и направихме експанзия в нашата работна сила. През последните 6 месеца увеличихме двойно екипа, който се занимава с пломоцията и доставките към пазара. Джон Робинсън пък ще отстъпи от своята позиция на бранд мениджър на 24-ите различни марки на Robinsons, за да се съсредоточи изцяло върху Trooper“, разказва още Оливър Робинсън.
Какво още? На 16 юни „Айрън Мейдън“ ще гостуват в София за концерт в зала „Арена Армеец“. Сигурно е, че с това ще се повиши значително търсенето на Trooper от страна на феновете. Тук лоялността е над всякакви други предпоставки като цена, качество, дори вкусови предпочитания.

trooper

 

Advertisements