Shumensko

 

С безплатна бира изненада „Калсберг България“ жителите и гостите на Шумен по случай празника на града вчера, 11 май. Край специално изградените шатри пред сградата на общината се извиха опашки за „Шуменско“. Това се случи в късния следобед, като съвпадна с тържествената програма, включваща фолклорен концерт и звуково-светлинно шоу.
11 май се чества като Ден на Шумен от 2000 г. насам. Смята се, че именно в Шумен за първи път е бил почетен денят на светите равноапостоли Кирил и Методий – на 11 май 1813 г. На този ден по традиция се провежда литийно шествие с изнасяне иконата на светите братя и се откриват Друмевите театрални празници, като се поставя начало и на Майските културни празници.
„Макар че „Шуменско пиво“ е еднакво харесвано в цялата страна, жителите на Шумен и региона имат по-силна емоционална връзка с бранда и винаги са го възприемали като свой, като част от идентичността на мястото, в което живеят. С тази инициатива искаме да засвидетелстваме уважение и благодарност към всички тях. През настоящата година сме предвидили редица други събития и дегустации в града, в рамките на които, любителите на „Шуменско“ ще получат безплатно 60 000 продукта“, коментира присъствалият на събитието Бранимир Братанов, бранд мениджър на „Шуменско“. Там бе и новият мениджър на пивоварната в града – Григор Пеев, който благодари на местната община за успешното сътрудничество.
През март двете досегашни марки – „Светло“ и „Premium Malt“ бяха обединени в една – „Шуменско Оригинал“, което е част от стратегията на „Карлсберг България“ за развитието на бранда.

Advertisements