Всъщност фестът ще е бирен с музика. От двете ще има по много и все пак ще надделява пивото. Но индикациите са за наистина мащабно събитие. Зад идеята стоят организаторите от „Ивент Зона“, които бяха отговорни преди това за феста „Елевейшън“. Тази година са решили събитието да еволюира, като запази духа (съответно и донякъде фонетичното звучене) като вече се казва BeerRelation. Замислено е да се състои от 12 до 15 юни в Южния парк (всеки ден от 12 до 22 ч.), вход откъм бул. „Гоце Делчев“, на широката поляна. Ще е със съдействието на Столична община, като ще бъде и част от програмата в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата 2019 г. И, да – входът ще е свободен. Което вече значи една преодоляна предпоставка за масовост.
Сега за останалите две предпоставки. Като бирен блог в началото няколко думи именно за пивото, което ще се предлага там. В духа на бирените фестове, ще бъдат вдигнати шатри. Те ще са разделени тематично – по различни държави и посолства, както и производители. На място присъстващите ще научават за историята и традициите на всяка марка. Представители на Съюза на пивоварите в България пък ще демонстрират техники за приготвяне на бира. Очаква се присъствие да има и от страна на Асоциацията на домашните пивовари в България, от които също се очаква показни демонстрации за варене на бира в домашни условия. Участие ще има от страна на големите пивоварни в страната, като трябва да се обозначат и прохождащите малки (крафт) пивоварни. Вече е ясно, че свой щанд ще има „Пивотека“, като в следващите дни се очакват и други потвърждения, които ще бъдат оповестени и тук. Разбира се, всичко това ще върви и с разнообразна храна.
Музиката? Програмата всяка вечер ще е стилово разнообразна. Към момента са обявени две чуждестранни групи – сръбската рок-фолк банда Orthodox Celts, както и румънската етно-реге-ска рокаджии от Popa Sapka. От българска страна засега са суинг диджеите от The Smugglers Collective и Mango Duende с техните латино-ритми. В идните седмици ще има и още музикални анонси. Там ще са още актьорите от „ХаХаХа Импро“. Предвижда се освен това арт сцена на открито, зони за спорт, както и за джаги и бира-понг.
И тъй като бирата и футболът са в доста интимни отношения, които ще станат особено горещи това лято покрай световното първенство, ще има и голям екран, на който ще бъде излъчено откриването и първите мачовете от груповата фаза на Мондиал 2014. Мисля, че във въздуха вече витае нетърпение за първа бира на BeerRelation:)

BeerRelation_vision_1_RGB

Advertisements