Тазгодишната експертна оценка на базирания в Брюксел международен институт Monde Selection донесе 6 отличия за продуктите на „Загорка“ АД. Най-голямото признание беше за „Ариана Тъмно“, която получи голямата награда – златен медал и трофей за международно качество 2014. Такъв се присъжда на продукти с гранд златен и/или златен медал през последните 3 години. С гранд златен медал беше отличена и „Ариана Радлер“. Златни медали получиха „Загорка“ и „Stolichno Bock“, а сребърни – „Ариана“ и „Загорка Резерва“.
В надпреварата през 2014 г. участваха хиляди продукти от десетки страни от цял свят. Продуктите на „Загорка“ се състезаваха в категория „Бира, вода и безалкохолни напитки“. Оценяването продължи в течение на 4 месеца и бе извършено от жури, в което участват поне 8 членове – белгийски експерти по бира, професионални дегустатори и инженери-химици от института „MEURICE“.  Самата церемония по награждаването ще се проведе в началото на юни във Франция.
„Загорка“ участва за първи път в Monde Selection през 1981 г. Оттогава пивоварната печели над 30 отличия, сред които 9 златни и 3 сребърни медала за „Загорка“ (включително голямата награда през 1985 г.), 4 златни и 1 сребърен медал за „Ариана“, 2 златни медала и голяма награда (2014 за „Ариана Тъмно“, златен и гранд златен медал за „Ариана Радлер“, 6 златни, 1 гранд златен и трофей за качество за „Stolichno Bock“, както и 2 златни и 1 сребърен медал за „Загорка Резерва“.
„Горди сме, че за поредна година нашите продукти получават международно признание за своето високо качество. Това още веднъж доказва, че ние правим бира, която не само българите обичат, но и отговаряме на високите изисквания на световните експерти в областта. Стремежът към качеството е наша ценност, защото бирата е нашата страст и този плам намира израз във всичко, което правим – в пивоварството, в изграждането на марките ни, както и в доставянето на наслада на потребителите ни“, коментира изпълнителният директор на „Загорка“ Николай Младенов.

Advertisements