Установената в Канзас Сити крафт пивоварна „Boulevard Brewing“ планира мащабна експанзия на пазара в САЩ, но и в Европа. Това е първата сериозна стъпка, след като компанията беше закупена срещу необявена сума от американския клон на добре познатата и у нас Duvel Moortgat. Така Boulevard вече е част от американската общност на Duvel Moortgat, която включва и пивоварната Ommegang.
В момента Boulevard Brewing, основана през 1989 г., продава продукцията си в 25 щата, но 35% от продажбите идват основно от заведения и магазини в радиус от 50 мили от Канзас. Целта е в следващите години това пиво да бъде налично във всички щати, както и в Европа. В момента две от най-добрите марки – Bully Porter и Single-Wide I.P.A, се продават в скандинавските държави.
„Потенциалът на развитие на Boulevard в Европа е много по-голям, отколкото от компанията първоначално са вярвали“, коментира оперативният директор на Duvel Moortgat USA Саймън Торп. Той обаче изтъкна, че компанията-майка не смята да поглъща Boulevard Brewing и ще се постарае да запази нейната идентичност. „Искаме жителите на Канзас да знаят, че Boulevard продължава да е тяхната си пивоварна“, изтъкна Торп.
От своя страна, основателят на местната крафт пивоварна – Джон Макдоналд, прегъща горещо идеята: „Все още сме основно регионална компания, но считаме, че можем да започнем да работим върху тази интернационална платформа. Смятаме, че нашата бира е конкурентна на добрите по света и трябва да имаме своето място сред тях.“ След придобиването на компанията му, Макдоналд няма да бъде оставен зад борда, а ще продължи да е въвлечен в работата и управлението.
Що се отнася до България, то в перспектива може да се очакват бири на Boulevard Brewing и на нашия пазар, предвид добрата позиция, която вече си извоюва Duvel в последните 2-3 години.

boulevard

Advertisements