Превантивната програма „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете“ на Съюза на пивоварите в България (СПБ) ще продължи и тази година. Стартът на серия инициативи ще бъде даден през май, като за първи път доста от дейностите по кампанията ще се случат не само в София, но и в други градове в страната. Графикът и програмата ще бъдат обявени в следващите седмици.
Отчетите показват, че през 2013 г. в кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ са се включили над 1900 участника. За инициативата пък са научили 16% от пълнолетните граждани на страната (над 920 000 души), според национално представително проучване на „Ипсос България“.
От СПБ взеха решение да продължат да даряват средства за подпомагане дейността на спортни клубове и организации, както и за поддържане на общински спортни площадки и провеждане на събития и консултации, насочени към предотвратяване злоупотребата с алкохол.
„Акцент в кампанията бяха и някои специални инициативи – турнирът по минифутбол за родители и деца, включването ни в събития за масов спорт на нашите партньори Софийска община и Министерство на младежта и спорта, спортни прояви с популярни лица на българския спорт като волейболиста Евгени Иванов – Пушката и шефа на Българската федерация по баскетбол – Георги Глушков. Добавената стойност от тези инициативи се генерира и от партньорите ни от Дневния център за деца, юноши и родители към ПИЦ – София и НПО „Солидарност“. Техните екипи от психолози и социални работници осигуряваха професионални консултации по темите за алкохола, практиките за превенция, проблемите, свързани с израстването на тийнейджърите“, коментира Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.

Advertisements