Германската пшенична бира Erdinger Weissbier е най-новият член на портфолиото на „Калсберг България“, който стана нейн официален вносител за България.
Мнозина от вас са опитвали продуктите от баварската пивоварна в Ердинг, основана през 1886 г. Фабриката носи името Erdinger Weissbrau от 1949 г. насам, като в момента е най-големият производител на пшенична бира в света с годишна продукция около 1 700 000 хектолитра.
Еrdinger Weissbier (5,3% алк) е светла, нефилтрирана пшенична бира, с характерния за стила мътен цвят. Тя се приготвя от висококачествен пшеничен малц, в комбинация с ечемичен малц, хмел и специални дрожди за горна ферментация. В България ще се предлага във варианти – стъклена бутилка 500 ml, кен 500 ml и кег 30 литра.
„Производството на Еrdinger Weissbier е в строго съответствие с Reinheitsgebot – законът за чистота на пивото, датиращ от 1516 г. За разлика от традиционните бири, пшеничното пиво преминава през вторична ферментация в бутилка. При този процес не се използват пастьоризация, стабилизатори, консерванти и оцветители. Благодарение на това Еrdinger Weissbier е много пивка и ароматна, с уникален освежаващ вкус, който се различава от всички останали пшенични бири на пазара. Има лек плодов аромат, с нотки на карамфил и средна плътност на тялото. Искрящият кехлибарен цвят и плътната бяла пяна са други отличителни характеристики, които не могат да бъдат сбъркани“, обяснява г-н Кирмайер, бирен експерт в Erdinger Weissbrau.
Маркетинг директорът в „Карлсберг България“ Камен Алексов пък обясни защо компанията е спряла избора си върху вноса на това пшенично пиво. „Стремим се постоянно да разширяваме присъствието си на пазара като обогатяваме гамата от продукти, които предлагаме. Еrdinger Weissbier е за младите и динамични хора, които обичат да експериментират с нови вкусове или просто предпочитат по-нискоалкохолни напитки. Убеден съм, че ще допадне и на жените, които не харесват горчивия вкус на традиционната бира“, заяви Алексов.
erdinger

Advertisements