За идеята да си правиш бира в домашни условия, за нужното оборудване и суровини, за начина на приготвяне, някои тънкости и т.н. говори пред „Нова телевизия“ Виктор Върбанов, председател на Общото събрание на Асоциацията на домашните пивовари.

Асоциацията обединява хора от различни сфери (самият Виктор например е IT специалист), които имат един общ интерес – да си правят сами бирата, която пият. При това с голям мерак. Те доказват и още нещо – че всичко това може да се случи и в кухнята на апартамента, да речем. Важно е да имаш желание. За първата бира не се изисква голяма сложност, а ако искаш да си усъвършенстваш стиловете пиво, вече трябва малко повече четене. Но интернетът, глобализацията и изобилието от информация спестяват много от усилията и дават наготово доста неща, които доскоро не са били толкова достъпни. Освен това и самите членове на Асоциацията са готови да помагат със съвети.

Ето и линк към репортажа http://novanews.bg/news/view/2014/02/17/68522/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8/?utm_source=index&utm_medium=link&utm_campaign=editors

Advertisements