В преливащия от пъбове и заведения Лондон винаги има такива, които се открояват. Един от тях е The Parcel Yard, намиращ се на гарата King`s Cross. Тук моментално трябва да пренебрегнем първосигналната нагласа, че щом едно заведение е на жп гара, то е със съмнителни качества. King`s Cross и съседната St.Pancras са ремонтирани основно и в момента са изненадващо приветливи, свежи и отоплени места. Дотам може да се стигне лесно и с метро, тъй като станцията е сред основните и е пресечна на няколко линии.

Тръгваме из King`s Cross и попадаме на… Платформа 9 3/4. Която има култов статут за феновете на Хари Потър. Именно от този перон тръгваше влакът за училището за магьосници Хогуортс. Няма как да се обърка – пред надписа на платформата през деня има опашка от желаещи да се докоснат до вълшебната количка за багаж на Хари Потър.

От това място погледът продължава по-нататък и се спира до табелата на The Parcel Yard. Този автентичен лондонски пъб предлага основно бири на пивоварна Fuller`s. Налични са тези, които са познати вече и в България – London Pride, ESB, Honey Dew. С уточнението, че вкусът им е още по-грабващ в наливен вариант.

Щедрият на кранове бар предлага лекият ейл Front Row, Bengal Lancer – IPA, Chiswick – битър, премиумната HSB, Golden Pride, както и очарователно горчивият амбър ейл Seafarers, за чийто вкус така удачно спомага и британският хмел Адмирал.

Тази, която лично ме спечели най-много, обаче е непастьоризираният златен ейл Frontier (4,5% алк), за който от Fuller`s уверяват, че целият процес по направата му е ръчен, с период на отлежаване от 42 дни. Тази бира гарантира среща на сетивата с вкус на цитруси и леко пикантни нотки, аромат на свежа ливада, притежава завидна горчивина, разливаща се из устата, добър баланс и траен послевкус.

В The Parcel Yard задължително има и по една сезонна бира, както и една от гостуваща пивоварна. В случая имаше на забележителната микропивоварна Meantime, за която скоро ще стане дума отделно. Ако сред този малък рай се случат и хора, на които английските бири не са по вкуса, предлагат се и такива за любителите на немска и белгийска бира – съответно Veltins и Chimay Gold.

Менюто включва традиционни британски ястия, като услужливо е препоръчано към коя храна каква от наличните бири е подходяща.

А ако решите да се разходите смело по крановете, то на тръгване, освен доброто настроение, може и да чуете сигнала на влака, тръгващ към Хогуортс, с Хари Потър и остананалите малки магьосници на борда.

IMG_7474

Advertisements