От доста време се е разчуло сред тези, които трябва да чуят, че Канаал е добро място. Там Любо и Тони винаги могат да те изненадат с нещо хубаво.  Я с някоя нова белгийска бира, я със задържащо-поне-за-10-минути-вниманието описание на поредната тамошна малка пивоварна. Разчуло се е още, че в този бар ще вложиш много усилия, за да потърсиш някоя бира, която „не става“, за да разбереш най-сетне, че няма да успееш. Стига толкова. Накратко – там просто е приятно!

А сега Канаал вече няма да е само място, където да се отбиеш и оплачеш на приятел колко скапан ти е бил поредният понеделник. Защото те повече няма да са такива, или поне от 18 ч. нататък. Защото пак на същото място, което си стои и чака на ъгъла на булевардите „Мадрид“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“, стартират инициативата BEER MONDAYS. Идеята е тогава да бъдат представяни нови или по-непознати за България пивоварни и техните продукти. Които да бъдат опитани и обсъдени в точната компания. Първата стъпка в тази насока ще бъде направена с Viven, основана през 1999 г., която вари бира по рецепта на местния манастир.
Всеки, на когото му е станало интересно (или вече знае за Viven), ще може да опита пълното портфолио на малката пивоварна:

Viven Blond – 6,1% алк.
Viven Bruin – 6,1% алк.
Viven Ale – 5% алк.
Viven Porter – 7% алк.
Viven Imperial IPA – 8%

А какво следва по-нататък? Очакваме продължение в понеделниците.

Advertisements