… И не само през зимните! Защото „Bear beer“ върви еднакво добре през всички сезони, като всяка пшенична бира. Продукт на датската пивоварна Harboe, но варена в германската Draguner Brauerei, тази пшенична „бяла мечка“ е сполучливо попадение за българския пазар, вече втора поредна година. От една страна съчетание цена-качество, а от друга – като необходим заместител в опразнената по една или друга причина ниша, заемана доскоро достойно от Болярка Weiss.
Не, „Bear beer“ не е най-изявеният представител в своя вид, но не е и назад, в опашката. С добри параметри – 5% алк, 11.8% плато, нефилтрирана, притежаваща прилична плътност. Германската пивоварна също додава от себе си за оформянето на добър вайс. При отпиване началното усещане е за горчивина, последвана от настъпваща смесица от малц (сред вложените има и карамелов такъв) и вкус на банан, може би на карамфил. В завършека се дава път на мека горчивина.
За съжаление се предлага само в кен 0,5 л., но предвид цената (0,89 лв.) и съдържанието, не бива да бъдем взискателни за липсата на стъклен амбалаж.
Предлага се в магазините на „Хранкомерс“ в София, където дори е описана като „жива бира“. Е, не е, разбира се. И все пак тази мечка е като бяла лястовица на фона на бирения щанд там.
Оценка – 6/10
bear

Advertisements