През ноември приятелите от Пивотека внесоха допълнителна свежест и цветност на набъбващия бирен пазар, като го обогатиха с продукти от крафт-пивоварните Schneider Weisse и Camba. Именно от втората е и най-новият им продукт – Paragraph 14. Препратки с омагьосания „Параграф 22“ на Джоузеф Хелър може да има само в два пункта:

1. Производството на тази бира става само веднъж годишно, но пък се повтаря всяка година по едно и също време. Целта е тя да е готова за консумация през късната есен.

2. Опитвайки я веднъж, ти се приисква да я пиеш още и още.

Отличителното на Paragraph 14 е, че при направата й са използвани свежи листенца хмел, освен още два вида хмел. Тъкмо това прави разликата на тази бира от останалите обичайни пилзове. Защото се осигурява доста по-дълбок и необичаен вкус – цитрус и цветя, а ароматът навява асоциации с тучна ливада. И градусът е по-висок от средностатистическите пилзове – 5,5%. В завършека обаче надделява малцът.

Тази определено различна бира се намира на съвсем прилична цена – 3,60 лв. в сайта pivoteka.bg. Но побързайте, ако искате да я усетите, защото, както стана ясно – следващата реколта се очаква едва през есен`14.

Оценка – 7/10
IMG_7889

Advertisements