В София вече има магазин за домашния пивовар

Въпрос на време бе такъв магазин да отвори врати в София, на фона на увеличаващия се интерес към домашното пивоварство и факта, че най-много почитатели у нас на това хоби има тъкмо в столицата. И така – от тази събота (12 май) на бул. „Княз Александър Дондуков“ №48 работи Hop Junkies.

hopjunkies

 

Той не е тясно профилиран, а в него ще се предлага и бира. Още повече, че магазинът е плод на усилията на флагмана 100beers. Дори тук вече има ексклузивно бири, които още не са се появили онлайн на сайта на по-големия магазин. Като например голяма част от портфолиото на руската крафт пивоварна „Бакунин“.
И все пак – това място има амбицията да стане много полезно за домашните пивовари. В момента вече се предлагат малц, дрожди, ирландски мъх, торбички за сухо охмеляване и др. През следващата седмица вече трябва да се появят и първите видове хмел, ще се предлага и мелене на малца. Постепенно асортиментът ще се запълва и с други полезни уреди, включително със стартови китове за домашния пивовар. Така че всеки заинтригуван да знае, че в София може да намери място, откъдето да започне да се оборудва, за да се впусне в незабравимото приключение, каквото е варенето на собствена бира. А и по-напредналите домашни пивовари вече ще имат в Hop Junkies своя „спасителен остров“, ако закъсат във важен момент за някоя от съставките. Успех на доброто начинание!

hopjunkies1

 

Реклами